Welke vormen van yoga geven wij?

Yoga met Mariska biedt verschillende Yogastijlen aan met verschil in intensiteit. Dit, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Van heerlijk ontspannen bij Yoga Nidra tot fanatiek dynamisch bewegen bij Vinyasa. Zo kan je op zoek gaan naar welke vorm yoga bij jou past, wat je op dat moment nodig hebt in je leven. Voor ieder wat wils dus!!

Hatha Yoga (intensiteit ***)

Hatha yoga is eigenlijk de basis van alle vormen van yoga het kan worden beschreven als een systeem voor zelftransformatie. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie om lijden te verminderen en geluk te vergroten. Hatha yoga is een statische vorm van yoga.
Docent: Mariska

Vinyasa Flow (intensiteit ****)

Vinyasa flow kenmerkt zich door een serie van asana’s (yogahoudingen) die in een doorgaande flow worden uitgevoerd. Het is dynamisch, krachtig, ook uitdagend en wordt uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. Het creëert een flow. Easy flow is minder intensief. Er is een rustigere overgang van de ene houding naar de andere.
Docent: Kathrin

Yin Yang Yoga (intensiteit ***)

Yin/Yang yoga is een yoga stijl die de langzame Yin yoga in evenwicht brengt met de traditionele Yang yoga (Ashtanga en Hatha). Yin/Yang yoga heeft zijn wortels in China in de taoïstische concepten van yin – een vrouwelijke, passieve, verkoelende energie – en yang – een mannelijke, dynamische, verwarmende energie.
Docent: Anneke

Yoga Nidra (intensiteit *)

Is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Het brengt je lichaam in de slaapstand terwijl je geest wakker en alert is. Je hersenen krijgen tijdelijk echte rust van alle prikkels die er de hele dag op je afkomen en je zenuwstelsel komt tot rust.
Docent: Isolde

55+/65+ yoga ontmoet (intensiteit *)

Deze vorm van yoga is een rustigere vorm en richt zich voornamelijk op het soepeler maken van de gewrichten, balans te vinden in lichaam en geest. Rekening houdend met wat het fysieke lichaam nog wel kan.
Docent: Mariska

Duo Yoga (intensiteit **)

De naam zegt het al: Yoga met z’n tweeën. Duo Yoga ervaar je samen, het brengt je plezier, samenwerking, verbinding en vertrouwen. Daarnaast leer je uit je ‘comfort zone’ te treden, door samen met de door jou gekozen partner Hatha Yoga houdingen uit te voeren. De workshops zijn laagdrempelig en ‘down to earth’, we sluiten de workshops altijd gezellig af. Wil je samen met je collega’s, partner, moeder, vriendin, vriend, zus etc. een ontspannende of juist actieve workshop Duo Yoga volgen? Neem contact op voor de mogelijkheden.
Docent: Jolien en Mariska

Kinderyoga (intensiteit *)

Veel kinderen en tieners hebben last van een continu draaiende motor en zijn echt op zoek naar rust en ontspanning om hun hoofd “leeg” te maken. Door het beoefenen van kinderyoga/tieneryoga kunnen we kinderen/tieners “spelenderwijs” handvatten aanbieden om te filteren en ontspannen in het dagelijks leven. In een veilige omgeving beweegt elk kind / elke tiener actief binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. In de yogales worden kinderen en tieners gestimuleerd om op een plezierige manier samen te werken en respect te hebben voor elkaar. “Spelenderwijs” leren kinderen zich bewust te worden van hun eigen lichaam en zichzelf te accepteren zoals ze zijn. De lessen zijn niet prestatiegericht. Kinderyoga is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Het heeft een positieve werking op lichamelijk en geestelijk gebied: – het bevordert souplesse, kracht en evenwicht. – positief denken en zelfvertrouwen. – het helpt om te ontspannen en meer rust te ervaren. – verbetering concentratie en focus. – bevordering creativiteit
Docent: Jamie en Mariska

Schrijf je in voor een proefles

Ervaar wat yoga voor jou kan betekenen. Schrijf je in voor een proefles.
(Voor een overzicht van de lestijden klik hier)