gratis proefles

Over ons

portretfoto van alle docenten

Even voorstellen

Onze yogadocenten stellen zich voor!

Mariska

Mijn naam is Mariska van ‘t Riet-Sikkes. Vrolijk en ‘down to earth’. Getrouwd en drie prachtige kinderen. Ik geniet van alles wat het leven te bieden heeft!
Jaren geleden ben ik thuis begonnen met yoga om mijn lichaam soepel en sterk te houden en rust te vinden in mijn gedachten. Ik deed met name Hatha yoga. Ik merkte al snel verschil in de verandering van mijn lichaam en de stilte die ik kon vinden in mijn gedachten; hier wilde ik nog veel meer over leren, dus besloot ik de 200 uur Hatha opleiding te gaan doen bij yogapoint in Utrecht. Het was voor mij een reis van persoonlijke ontwikkeling en ik blijf mijzelf nog steeds ontwikkelen.
Al snel ben ik begonnen met les geven en merkte dat het groeide en dit niet langer in mijn huis kon blijven doen. Ik kwam terecht bij de cultuurschuur waar ik een hele mooie ruimte heb gevonden om les te kunnen geven. Het bleef en blijft nog steeds groeien waardoor ik nu ook lieve collega’s heb gevonden om de studio te versterken en meerdere vormen van yoga aan te kunnen bieden.

De yogavormen die Mariska geeft zijn: Hatha Yoga, Easy Flow (samen met Kathrin) 65+ Yoga, Yoga Majoga (samen met Jolien en Kinderyoga (samen met haar zoontje Jamie.)

portretfoto van Mariska
portretfoto van Isolde

Isolde

Isolde Jans (1971) begeeft zich al ruim 25 jaar op het pad van zelfontwikkeling en werkt als kwaliteitscoach voor medewerkers in een antroposofische gemeenschap in de Midden Beemster.
Ooit begon ze als psychiatrisch verpleegkundige en inmiddels is ze een ervaren zorgprofessional met veel liefde en aandacht voor heling en zelfontwikkeling.
De laatste 10 jaar is ze daarnaast werkzaam als meditatie docent. In yoga nidra komt voor haar alles bij elkaar en vind ze een methode die helemaal bij haar past.
Mensen benoemen haar liefde voor mens zijn, rust, warmte, humor en vermogen om je vol vertrouwen mee te nemen naar plekken waar je eigenlijk niet durft te gaan als haar kwaliteit.

Isolde geeft Yoga Nidra

Jolanda

Mijn naam is Jolanda Pronk en ik woon in Tuitjenhorn met mijn man en twee kinderen. Ik werk als verzorgende IG in de ouderenzorg in Schagen.
Yoga heeft mij altijd naar zich toe getrokken. Toen ik een aantal jaren geleden met Yin Yoga in aanraking kwam was ik verkocht. Het ontwikkelen in mezelf, in alle opzichten , vind ik super om te ontdekken. Yin yoga deed dit nog meer met mij en helpt mij om in mijn lichaam te komen en zo te verbinden, mijn grenzen te ontdekken en mijn lichaam te laten spreken.
Hier wilde ik meer van weten en mijn docent adviseerde mij om de basisopleiding in Sneek te gaan doen. Echt alles wat ik hier heb geleerd vond ik geweldig en maakte mij zo blij dat ik aan alle kanten voelde dat ik dit wilde overbrengen aan zoveel mogelijk mensen, om te laten ervaren en jullie ook hierin te helpen ontwikkelen.
Hoe mooi dat Mariska op mijn pad kwam en de klik er was en Mariska mij het vertrouwen geeft om met jullie dit mooie avontuur aan te gaan. Ik blijf mezelf ontwikkelen in nieuwe modules in Sneek om nog meer te blijven leren en te verdiepen. Ik heb er ontzettend veel zin samen met jullie!

Hopelijk tot gauw!

Jolande geeft Yin Yoga

portretfoto van Jolanda
portretfoto van Kathrin

Anneke

Mijn naam is Anneke Christis, moeder van 3 pubers, wonend in Hoorn. Ik werk al jaren in de verslavingszorg als intaker en behandelaar en ik doe dat werk met veel plezier. 8 jaar geleden begon ik wederom weer yoga lessen te volgen en dat beviel me heel erg goed. Yoga brengt mij veel rust in mijn hoofd, ik kan erdoor beter vertragen en mijn lichaam wordt sterker en flexibeler van yoga. Buiten de lessen om was ik thuis ook steeds meer met yoga bezig. Zodoende begon ik 3 jaar geleden aan de basisopleiding Hatha Yoga bij Saswitha Yoga en Wijsbegeerte.
Inmiddels heb ik daar mijn 200 uurs opleiding behaald en nog een aantal modules. Tevens heb ik onlangs mijn 50 uur Yin Yoga opleiding behaald bij New Nature Yoga opleiding. Sinds 2021 geef ik Hatha les en begin 2022 geef ik ook Yin lessen. Tijdens mijn lessen wordt de adem betrokken bij de asana’s om deze te ondersteunen en worden er tijdens de les geregeld ademhalingsoefeningen uitgevoerd om zo tot nog meer verdieping te komen.
Ik zie jullie graag op de mat.

Anneke geeft Yin Yang yoga

Duo Yoga: Mariska en Jolien

Mariska geeft samen met Jolien Zwartveld de Duo Yoga lessen onder de naam ‘Majoga’ in de studio en op locatie. Jolien’s yoga vuurtje werd aangestoken door Mariska en zij beoefent inmiddels met veel plezier 3 jaar Hatha en Vinyasa Yoga. Duo Yoga is ontspannend, een vorm van yoga waarbij je elkaar helpt in de houdingen en te verdiepen. Duo Yoga gaat om vertrouwen op je yoga partner en je eigen lijf. Om ‘ja’ en ‘nee’ zeggen, grenzen aangeven en grenzen verkennen, om samenwerking en connectie. Op locatie hebben zij humor hoog in het vaandel: workshops voor collega’s, vriendengroepen, vrijgezellenfeesten en op scholen. Jolien werkt bij Njoy Advies en Bemiddeling in Heerhugowaard, een bureau dat zich richt op producten in duurzaamheid vanuit de visie dat werken vooral leuk moet zijn. Daarnaast is Jolien meewerkend partner bij ict bedrijf Avirtua in Middenmeer, dat gespecialiseerd is in online werkplekken.
Naast yoga danst Jolien veel. Zij maakt deel uit van het docententeam van ‘La Esquina Cubana’, een Amsterdamse salsa dansschool. Elke dinsdag avond geeft zij in Hoorn Cubaanse salsa les voor volwassenen.

portretfoto van Jolien en Mariska

Schrijf je in voor een proefles!

Ervaar wat yoga voor jou kan betekenen. Schrijf je in voor een proefles.

(Voor een overzicht van de lestijden klik hier)